Tuinaanleg

Tuinaanleg is iets waar vele mensen problemen mee hebben. Dit komt omdat je rekening moet houden met verschillende factoren. Er bestaan namelijk heel veel verschillende tuinstijlen. De Engelse tuinen hebben vooral veel bloemen en planten, in Nederland komt deze vorm niet vaak voor. Wij zijn namelijk de iets minder drukke tuinen gewoon. Soms plaatst men wel een vijver om zo wat sfeer te brengen. In deze vijver kan je enkele vissen in laten zwemmen.

Een leuk fonteintje kan ook de gezelligheid opkrikken. Het plaatsen van bloemen is niet zo moeilijk, in de winkel kan u bloemen zaadjes kiezen en aankopen. Deze hoeft u enkel in de grond te steken en af en toe wat water geven. U kan met wat steentjes deze bloemen in de spot light zetten.

Enkele tuin kabouters tussen de bloemen door wordt ook vaak gebruikt. Waar u ook rekening mee moet houden is het feit of u kinderen hebt of niet. Kinderen spelen namelijk vaak in de tuin en daarom is het aan te raden om niet te veel planten te plaatsen zodat ze nog voldoende speelruimte hebben zonder dat ze moeten kijken naar eventuele planten waar ze niet mogen op lopen.

Een tuindouche of buitendouche zal ook zeker niet mis staan bij de rest van je tuindecoratie. Wij raden je aan om een folder aan te vragen waar je naar foto’s kan kijken van andere tuinen. Hier kan je heel wat van leren en eventueel enkele kleine details overnemen.